Prijzen TV en internet pakketten omhoog

De prijzen van alles in 1 pakketten met TV, internet en bellen worden weer verhoogd. Vanaf juli 2018 gaan de pakketten van grote providers als KPN, Ziggo en Telfort met €2,00 tot €3,50  per maand omhoog. Het is zeker niet nieuw, en zo’n collectieve prijsstijging zie je eigenlijk terug in alle sectoren. Ook de prijzen van zorgverzekeringen en energiecontracten gaan vaak in een keer collectief omhoog. En nu zijn dus de internetprijzen aan de beurt.

 

Hoeveel ga ik per maand extra betalen

Alle grote internetproviders gaan per 1 juli de prijzen een klein beetje verhogen. De meeste Nederlanders zijn klant bij KPN en Ziggo. Klanten van KPN gaan voor de pakketten met internet, televisie en bellen €2,50 tot €3,50 extra per maand betalen. De prijsstijging voor Ziggo klanten is iets minder drastisch: zij gaan €1,65 per maand extra betalen.

De reden van de prijsstijging

Waarom gaan de prijzen internet, tv en bellen (alweer) omhoog? De aanbieders hebben hier zelf een heldere reden voor: het is nodig voor extra investeringen in het netwerk. Als Nederlanders gebruiken we steeds meer data, en we willen ook steeds sneller internetten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen moeten providers dus onderhoud plegen aan het netwerk, en dat kost natuurlijk geld.

Ik vind de prijsstijging te fors. Mag ik opzeggen?

Een belangrijke vraag is: mag ik mijn abonnement opzeggen als ik het niet eens ben met de prijsstijging van mijn internetpakket? Een stelregel hierbij is: zodra de prijsstijging hoger is dan de inflatie, dan mag je als klant kosteloos jouw contract opzeggen en overstappen naar een (goedkopere) provider.


Betaal jij ook te veel voor jouw abonnement voor tv, internet en bellen? Via de website internetprijzenvergelijken.nl vind je eenvoudig het voordeligste internet abonnement dat beschikbaar is op jouw postcodegebied. Vergelijk zelf, en stap moeiteloos over met de handige overstapservice. Snel geregeld, en het bespaart je al gauw tientallen euro’s per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *