Voordelen van een virtueel kantoor

Wanneer een bedrijf flexibele werktijden met zich meebrengt, bieden virtuele kantoren mensen een kans om te werken waar ze maar willen, waar ze ook zijn. Niet alleen bieden virtuele kantoren geen reistijd, lage tot geen technologieprijzen en lagere overheadkosten (zonder lease-to-pay), doordat personeel op afstand bovendien de reistijd vermindert en de productiviteit verhoogt. Voor ondernemingen kan het ook interessant zijn om een virtueel inschrijfadres te hebben voor KvK.

1. Geen reistijd

Er wordt tussen de 2 of 3 uur per dag besteed aan de voorbereiding op het werk en het reizen naar de werkplek. Die tijd wordt nu gebruik om daadwerkelijk te werken. daardoor is neemt de productiviteit toe en zijn onze medewerkers extra doelgericht.

2. Flexibiliteit betekent minder vakantiedagen

Een dagje met papa? Meer tijd om te sporten? Het is allemaal geen probleem met een virtueel kantoor. Omdat je meer tijd hebt omdat je geen reistijd hebt, neem je uiteindelijk ook minder vakantiedagen op. Hierdoor zijn de werknemers die bij een virtueel kantoor werken ook een stuk flexibeler dan mensen die op een vaste plek werken.

3. Minder overheadkosten

Omdat er geen huur wordt betaald voor de werkplek zijn er al een stuk minder kosten dan vaste werkplekken. En natuurlijk heb je ook geen kosten zoals voorzieningen voor je werknemers. Al die besparingen kunnen niet alleen worden doorberekend aan kopers, maar het heeft ook invloed op uw winstmarge, waardoor u extra kunt investeren in uw mensen.

4. Productiviteit zal toenemen

Omdat je van het monitoren wanneer mensen komen en gaan schakelt naar het bereiken van specifieke doelen gaat. Zal je bijna gelijk een toename in productiviteit ervaren. Als werknemers hun doelen behalen en overtreffen zie je dat gelijk. En als er werknemers zijn die niet aan de eisen kunnen voldoen, dan zie je dat ook. Je kunt een gesprek met ze aangaan waar de verbeterpunten zijn, of je kunt andere mensen inzetten.

Een virtueel kantoor zal niet voor iedere onderneming werken, veel bedrijven hebben mensen samen op locatie nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Maar in de bedrijven waar technologie de mogelijkheid biedt om alles op afstand te doen. Is een virtueel kantoor een heel sterk alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *