Vloggen, jij kan het ook!

De YouTubescene is tegenwoordig groter dan ooit. De jeugd van tegenwoordig kijkt geen televisie meer, maar kijkt voornamelijk via YouTube naar de dagelijkse levens van mensen zoals Monica Geuze en Enzo Knol. Wat hier dan zo interessant aan is, is nog steeds een grijs gebied, maar het feit is wel dat deze mensen en nog veel meer vloggers goed van deze inkomsten kunnen leven. Wil jij ook beginnen met vloggen, maar weet je nog niet hoe? Lees dan vooral deze blog en wie weet ben jij wel de nieuwe Enzo Knol!

 

Schaf een goede vlogcamera aan

De basis van goed kunnen vloggen is natuurlijk een camera hebben waarmee je jezelf makkelijk kunt filmen met een goede kwaliteit. Het belangrijkste hieraan is is dat het schermpje waarop je jezelf kunt zien 180 graden gedraaid kan worden. Beeldstabilisatie is ook niet geheel onbelangrijk, want dit zorgt ervoor dat je beelden niet schokkerig worden als je de camera zelf vasthoudt. Naast dat je een goede camera moet hebben, moet je natuurlijk ook een microfoon hebben om het geluid op te nemen. Het is voor een kijker heel onprettig als het geluid slecht is. Op die manier zullen veel kijkers na een paar seconden al wegklikken.

 

Programma’s om video’s te bewerken

Na het opnemen van je video is het tijd om deze te bewerken. Je kunt in deze fase saaie stukken eruit knippen, leuke effecten toevoegen en bijvoorbeeld een leuke intro maken. Hier heb je wel bepaalde software (en skills) voor nodig. Lees je daarom goed in op welke software het beste bij jouw doelen past en bestel vanuit daar een goed programma om je video’s mee te gaan bewerken.

 

Koop YouTube-subscribers

Om je beginnende kanaal meteen een boost te geven, kun je ervoor kiezen om YouTube abonnees te kopen voor een klein prijsje. Zo val je meteen wat meer op dan wanneer je maar heel weinig abonnees hebt. Dit zal uiteindelijk alleen maar meer kijkers naar je kanaal trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *